Categories
Yleinen

Miesten vaatteet – näin tunnistat laadun

Kun etsinnässä ovat laadukkaat ja oikeasti kestävät sekä istuvat miesten vaatteet, ei niitä aina löydä kaupoista edes vahingossa. Useimmat miesten vaatevalmistajat kun tänä päivänä haluavat tuottaa massatuotantona suuria määriä nopeasti kulutettavaa muotia, jonka ei edes kuulu kestää kuin korkeintaan yhden sesongin. Sitten vaatteet ovatkin jo valmiina heitettäväksi jätelavalle.

Laatua arvostavalle kuluttajalle merkitsee kuitenkin moni muu asia paljon enemmän, kuin pelkkä vaatteen komea ulkonäkö. Miesten vaatteet, kun tulisi olla ajattomia ja jokaisessa tilanteessa pettämättä istuvia. Mutta mitkä ovat ne miehekkään vaatekaapin kulmakivet, joihin sitten kannattaisi erityisesti panostaa?

Laadukkaat vaatteet tyylikkääseen menoon

Kun etsit todellista laatua miesten vaateosastolta, kiinnitä huomiota ensisijaisten asioiden kuten vaatteen ulkonäön lisäksi, vaatekappaleen leikkaukseen, istuvuuteen, työn jälkeen (kuten ompeleisiin ja muihin yksityiskohtiin) ja löydä niistä vinkkejä vaatteen todellisesta laadusta. Materiaalit toki selviävät helposti katsomalla valmistajan sisäpuolelle kätkemää lappua, mutta muut laatuvaatimukset joudut silmäilemään itsenäisesti. Onko esimerkiksi tikkaukset siistit ja suoraan ommellut? Repsottaako hupparin tai housujen vetoketjujen päät oudosti tai eikö vetoketju tunnu liikkuvan soljuvasti? Entä sojottaako vaatteesta turhia langanpätkiä tai ovatko napit kiinni enää viimeisellä hengenvedollaan? Nämä kaikki kertovat vaatteen huonosta laadusta.

Laatu maksaa

Toki laadusta saa myös maksaa. Jos otetaan esimerkiksi luonnon puuvillasta tai jopa kierrätyspulloista valmistettu miesten t-paita vs halpoja muoveja sisältävä tekokuituinen polyester-paita, tulee hintalappu aiemmissa olemaan auttamatta korkeampi. Mutta käytössä laadun hinta hiilaantuu pikku hiljaa alas päin. Uutta valkoista suosikki t-paitaa, kun voi käyttää vielä vuosienkin päästä, ilman vaivaannuttavia keltaisia kainaloita. Myös istuvuus pysyy pesusta pesuun kunnollisista materiaaleista sekä ompeleista valmistetuissa paidoissa ja muissa miesten vaatteissa huomattavasti pidempään.

Hetkelliset muoti-ilmiöt ovat asia erikseen

Hetkelliseen muoti-ilmiöön taas ei aina kannata panostaa. Jos tiedät, että jokin vaatehankinnoista ei tule kestämään päivän valoa enää vuoden tai parin päästä, ei mikään estä hankkimasta sitä halvemmalla kiinan ihmeiden kaupoista. Kuitenkin kannattaa panostaa niihin tyylin kulmakiviin, joita pidetään vuodesta toiseen ja joiden varaan voidaan rakentaa myös uutta tyylisuuntaa. Näihin miesten vaatteisiin lukeutuu varsinkin hyvin istuva puku, kauluspaita, t-paidat, farkut sekä suorat housut.

Sporttista menoa laadukkaissa urheiluvaatteissa

Älä kuitenkaan unohda, että kaikkein useimmin me viihdymme myös rennoissa vapaa-ajan vaatteissa – miesten college housuissa, verkkareissa, huppareissa ja muissa sporttisemmissa vermeissä. Näin ollen myös niissä kannattaa panostaa laatuun. Kuten kalliissa puvuissa, etsi siis myös rennommista vaatteista samoja laatukriteerejä – esimerkiksi kestävän kehityksen ehdoilla tuotetut luomupuuvillat, ekologinen ja varsinkin kesällä ihanteellisen viileä pellavasekoite ovat mainioita materiaaleja myös urheiluvaatteissa. Lisäksi leikkaus on yhtälailla tärkeä, sillä eihän kukaan mies halua housujen lököttävän enää kuten 2000-luvun alussa? Nosta siis itsesi ja ulkonäkösi edelle ja hanki vaatekaappisi kulmakivet miesten vaatteiden parhailta valmistajilta. Ja muista suosia kotimaista, aina kun se on mahdollista. Näin ollen varmistat samalla, että myös urheiluvaatteesi tulevat kestämään yhä vuosienkin päästä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *