Categories
Yleinen

Kalkkimaalit ovat uusin sisustushitti

Kalkkimaalit ovat tänä päivänä yksi sisustusmaalareiden lempituotteista. Monikäyttöinen kalkkimaali kun sopii monille eri pinnoille ja toimii mainiosti sekä ulko- että sisäkäytössä. Sen avulla myös viimeistelty lopputulos saadaan aikaan erittäin helposti, minkä vuoksi kalkkimaalit sopivatkin erittäin hyvin myös hieman kokemattomammille, suurpiirteisille ja kärsimättömille taivaanrannan maalareille. Mutta miten kalkkimaalia kannattaa hyödyntää ja miksi siitä on noussut yksi sisustusmaalareiden hittituotteista? Lue aiheesta lisää alta!

Kalkkimaalilla saa aikaan uniikin lopputuloksen

Yksi kalkkimaalin eli toisin sanoen chalk paintin käytön tarjoamista ehdottomista eduista on sen jättämä upean mattainen, mutta ei kuitenkaan yksiulotteinen, lähes samettinen pinta. Samalla se tarjoaa virheettömän tasaisen lopputuloksen, johon pääsee helposti hieman kokemattomampikin maalari käden käänteessä. Nopeasti kuivuvaa kalkkimaalia on myös helppo käsitellä – yleensä pintakuivuminen vie korkeintaan noin tunnin. Vaikka tokikaan ei maalattu esine, seinä tai kaluste vielä tuossa ajassa ole valmis koskettavaksi. Hyvä nyrkkisääntö onkin, että antaa maalatun pinnan kuivua aina rauhassa yön yli.

Viimeistele maalatut pinnat huonekaluvahalla

Kuivumisen jälkeen, varsinkin jos kyseessä on kovan kulutuksen kaluste, kannattaa maalatun pinnan päälle sivellä vielä kerros huonekaluvahaa. Vaha kun varmistaa maalin pysyvyyden hyvinkin paljon pidempään ja suojelee kalustetta ulkopuoliselta lialta. Helpottaen samalla pintojen puhtaanapitoa.

Monikäyttöisyyttä vailla vertaa

Monikäyttöisyydestään tunnettu kalkkimaali sopii myös erittäin monelle pinnalle ja sen avulla voi jopa maalata kangastakin halutessaan! Näin ollen esimerkiksi vanhan, istuimeltaan kankaisen tuolin uudistaminen onnistuu helposti kalkkimaalilla maalaamalla, ilman työlästä verhoilun uudistamista. Kannattaa kuitenkin viimeistellä kovassa käytössä oleva maalattu kangas sen pintaan sopivalla viimeistely-lakalla, joka varmistaa maalipinnan pysyvyyden kovassakin kulutuksessa.

Ympäristöystävällinen ja myrkytön valinta

Kalkkimaalit eivät myöskään sisällä myrkkyjä, jonka vuoksi ne soveltuvat hyvin myös lastenhuoneen tai vanhojen lasten lelujen kunnostukseen. Myrkyttömyys tekee niistä myös paljon ekologisemman valinnan, sillä jos maalia pääsee livahtamaan ympäristöön, ei se tule aiheuttamaan mittavia ongelmia. Moni allerginen pitää myös siitä, ettei kalkkimaali tuoksu oikeastaan millekään, verrattuna perinteisiin vahvasti haiseviin maaleihin. Vesiohenteinen kalkkimaali on myös helppo putsata esimerkiksi pensseleistä. Muista kuitenkin suojata ympäristö aina maalauksen ajaksi hyvin, sillä aivan kaikista pinnoista ei roiskunut vesiliukoinenkaan maali lähde kovinkaan helposti irti.

Yhdellä maalikerroksella maaliin

Yleensä kalkkimaalilla maalatessa riittää yksi maalikerros, mutta joissakin markkinoilla olevissa tuotteissa tai erikoisväreissä saattaa esiintyä läpikuulautta. Näin ollen jos niillä maalataan esimerkiksi puun sävyistä huonekalua, voi puun syyt nousta esiin vielä yhden kerroksen jälkeenkin. Lähes aina kuitenkin viimeistään toisella maalaus kerralla saadaan aikaan täysin peittävä maalipinta, jos sellaista lopputulosta nyt edes haetaan. Usein kun kuitenkin riittää, että pieni läpikuultavuus on havaittavissa tuotteen pinnassa vasta lähemmässä tarkastelussa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *