Categories
Yleinen

Asianajaja Turku auttaa sinua lakiasioissa

Elämässä tulee joskus vastaan ongelmallisia aikoja, jotka voivat lopulta päätyä oikeudellisiin ongelmiin tai jopa rikosoikeudellisiin vastuisiin. Näihin lukeutuvat esimerkiksi perinteiset riita-asiat ja vahingonkorvauskiistat sekä pahimmassa tapauksessa jopa rikosasiat. Usein asianajotoimistoa pidetään kuitenkin viimeisenä oljenkortena, johon tartutaan vasta, kun riita on jo edennyt oikeuskäsittelyyn saakka. Apua voi kuitenkin saada jo paljon aiemmin. Asianajaja Turku on jopa sitä mieltä, että hyvää konsultointi apua kannattaa ja pitää hyödyntää jo ennen kuin mahdollinen riita- tai kiista-asia on ehtinyt edetä pidemmälle. Puhelinsoitto ja ilmaiset neuvot kun eivät maksa mitään ja vasta toimeksiantoon edetessä aletaan palkkioista keskustella.

Älä selvitä riitoja yksin

Tärkein asia, joka riidan puhjetessa tulisi muistaa, on ettei asiaa tarvitse yksin pohtia ja selvittää. Asianajaja auttaa ja tarjoaa kaikissa tapauksissa parasta lainopillista apua, jonka avulla kaikista asioista päästään kyllä selvyyteen. Olipa kyse sitten perinnöstä, naapuririidasta tai vaikkapa työsuhdelaista. Usein yksin asioiden selvittely ei johda muuhun kuin unettomiin öihin, joissa ratkaisu kaikkoaa aina vain pidemmälle.

Aluksi kannattaakin soittaa vaikka yleiseen lakipuhelimeen, jos ei vielä uskalla yksittäistä lakimiestä konsultoida. Jos kuitenkin haluat yleisten neuvojen lisäksi enemmän juuri omaan ongelmaasi yksityiskohtaisesti pureutuvia neuvoja, kannattaa verkosta etsiä paikallinen asianajotoimisto ja ottaa heihin rohkeasti yhteyttä.

Moni kiista ratkeaa sovittelulla

Usein oikeuteen joutumisella uhkaillaan täysin turhaan ja huoli omasta tulevaisuudesta voitaisiinkin ratkaista erittäin helposti ja nopeasti neuvottelemalla. On kuitenkin luonnollista, että ihminen joutuessaan kiista- tai riita-asian vuoksi ongelmiin, pelkää ensimmäisenä oikeuteen joutumista.

Todellisuudessa kuitenkin moni riita voidaan ratkaista jo paljon ennen muita ikäviä seurauksia tai edes oikeudenkäynti. Sovittelu onkin menetelmä, jolla useimmat oikeudelliset kiistat ratkotaan, sillä harvoin on kummankaan osapuolen osalta fiksua lähteä oikeuteen saakka taistelemaan. Joskus jopa viranomaisia ei tarvitse sotkea kuvioon, vaan sovittelun avulla voidaan riidat sopia molempia osapuolia miellyttävällä tavalla. Ja kun apuna on asiantunteva ja puolueettomana kolmantena osapuolena toimiva asianajaja, päästään useimmiten molempia osapuolia tasapuolisesti huomioivaan ja tyydyttävään lopputulokseen.

Sopimusasioissa apuna notaari

Aina lakia koskevia asioita ei tarvitse selvittää asianajajan avustuksella. Näin ollen esimerkiksi sopimusasioissa, immateriaalioikeuksien hankkimisessa ja selvittelyssä, yritysjärjestelyissä sekä kiinteistö- ja asuntokauppaa koskevissa kiistoissa tai kysymyksissä avuksi kannattaa hankkia paikallinen notaari.

Notaari on siis henkilö, jonka pääasialliseen työhön kuuluu sopimuspapereiden, muiden dokumenttien tai asiakirjojen vahvistaminen sekä oikeudellisuuden todentaminen. Näin ollen hänen työhönsä liittyy usein verotuksellisia, taloudelliseen kilpailuun, julkisiin tai yksityisiin hankintoihin, viestintään, tietoliikenteeseen, maataloustuotannon ohjaamiseen tai muuhun elinkeinoelämään liittyvät toimeksiannot. Notaaria voi myös käyttää kuolinpesän selvittämisessä tai neuvonanatajana edellä mainittuissa osa-alueissa, joissa tarvitaan lainoppineen neuvoja.

Oikeusapu

Jos taas tarvitset lakineuvoja, mutta sinulla ei ole varaa asianajajan palkkaamiseen, voit anoa oikeusapua. Tässäkin tapauksessa kannattaa ensin ottaa yhteyttä paikalliseen asianajotoimistoon ja kysellä neuvoa oikeusavun suhteen. Jos sinut todetaan oikeutetuksi oikeusavun piiriin, tarjoaa asianajotoimisto palveluksiaan sinulle valtion kustantamana. Ellei sitten sinulla ole voimassaolevaa oikeusturvavakuutusta. Oikeusapua kattaa myös kaikki perinteiset oikeudelliset asiat, mutta sitä voi hyödyntää ainoastaan yksityiset henkilöt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *