Ohjelma

Pohjoiset arktiset maut – Northern Arctic Flavours -seminaari 3.-4.9.2014, Oulu, Pohto, Ulea-sali

Ohjelma

Keskiviikko 3.9. Pohjoista ruokaa ja matkailua

9.30 Ilmoittautuminen ja kahvi

Päivän juontaa Maija-Liisa Tausta-Ojala, toiminnanjohtaja, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

10.00 Avaussanat

10.05 Brysselin terveiset - suomalaisen paikallisen ruoan mahdollisuudet Euroopassa
(Skype-yhteys)
Anneli Jäätteenmäki, europarlamentaarikko

10.30 Suomalainen ja pohjoispohjalainen ruokakulttuuri Euroopassa
Helena Petäistö, MTV3:n ulkomaantoimittaja ja Ranskan-kirjeenvaihtaja

11.10 Ruokamatkailun kehittämistyö Suomessa
Kristiina Havas, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun lehtori

11.40 Teatteria ruoka suussa
Juha Laukkanen, Nukketeatteri Sytkyt

12.10 - 13.30 Lounas ja Tuottajatoriin tutustuminen

13.30 Ruokamaa Ruotsi ja elintarviketuottajien yhteistyö Pohjois-Ruotsissa
Christina Hammarström, ruoka- ja ravitsemusasiantuntija, Hushållningssällskapet Norrbotten–Västerbotten,Gotland, Ruotsi

14.00 Paikallisten ruokatuottajien verkostoyhteistyö Pohjois-Norjassa
Hilde Halland, Bioforsk Norsk, Norja

14.30 - 15.00 Tuottajatoriin tutustuminen

15.00 Pohjoispohjalaista ruokamatkailun kehittämistyötä
projektisuunnittelija Arja Keränen ja elintarvike- ja yritysasiantuntija Soila HIltunen, Bothnia à la carte -hanke

15.15 Bothnia à la carte -pienryhmä Kuusamo
Sirpa Kämäräinen ja Katja Vira, Isokenkäisten Klubi

15.35 Kitkaan Viisaan tarina - EU:n alkuperänimisuojan hankintaprosessista
Teuvo Hatva, asiantuntija

16.00 Bothnia à la carte -pienryhmä Ruokalaakso
Kaisu Merilä, Merilän Kartano

16.30 Päivän yhteenveto ja ravintolalahjakorttien arvonta paikalla olevien kesken

Jatkamme rennolla yhdessäololla pohjoispohjalaisilla Maistelukalaaseilla!

18.30 Kotimatkalle

Keskiviikon puheenvuoroille tulkkausmahdollisuus suomeksi.  

 

Torstai 4.9. Aitoja makuja läheltä ja luonnosta

8.30 Ilmoittautuminen ja kahvi

Päivän juontaa Kati Jurkko, toimittaja

9.00 Avaussanat
Vesa Nuolioja, johtaja, ProAgria Oulu

9.05 Puhtaiden ja paikallisten raaka-aineiden merkitys ravintoloille
Ilja Björs, ravintolotsija, Ravintola Juuri

9.50 Northern Arctic Flavours -menuravintolat
Menuravintolat ja tuottajat kertovat toiminnastaan ja yhteistyöstään

  • Ravintola Virta ja Tannilan porotila
  • Tilausravintola Ynninkulman juhlahuoneisto 1656 ja Huovisen leipomo
  • Ravintola Puistola, Viskaalin ja Kasvishovi
  • Ravintola Hugo ja Kalaliike Haanpää
  • Ravintola Luoto
  • Ravintola Ruffi/POHTO

11.00 - 12.00 Makumaistelutauko ja Tuottajatoriin tutustuminen

12.00 Aitojamakuja.fi-sivustolta löytyvät paikalliset elintarvikeyritykset 
Päivi Töyli, Aitoja makuja II-hankkeen projektipäällikkö 

12.30 Oulun Paistinkääntäjät
Reija Satokangas, Oulun voutikunnan harrastajajäsen ja tiedottaja

12.50 Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarit ry
Hannu Eräluoto, puheenjohtaja

13.10 Päivien yhteenveto ja ravintolahjakorttien arvonta paikalla olevien kesken

13.30 Lounas ja Tuottajatoriin tutustuminen

Ohjelmamuutokset mahdollisia.